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Registros recuperados : 747 | |
121. | | CALGARO, M.; FARIA, L. C. de; MELO, L. C.; PINTO, J. M.; SIMOES, W. L.; ALVES, M. Potencial produtivo de linhagens de feijoeiro-comum para o submédio do Vale do são francisco. In: INOVAGRI INTERNATIONAL MEETING, 4.; CONGRESSO NACIONAL DE IRRIGAÇÃO E DRENAGEM, 26.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SALINIDADE, 3., 2017, Fortaleza. Anais... Fortaleza: INOVAGRI: ABID: UFC, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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122. | | CALGARO, M.; FARIA, L. C. de; MELO, L. C.; PINTO, J. M.; SIMOES, W. L.; ALVES, M. Potencial produtivo de linhagens de feijoeiro-comum para o submédio do Vale do são francisco. In: INOVAGRI INTERNATIONAL MEETING, 4.; CONGRESSO NACIONAL DE IRRIGAÇÃO E DRENAGEM, 26.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SALINIDADE, 3., 2017, Fortaleza. Anais... Fortaleza: INOVAGRI: ABID: UFC, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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123. | | CALGARO, M.; FARIA, L. C. de; MELO, L. C.; PINTO, J. M.; SIMOES, W. L.; ALVES, M. Produtividade de linhagens de feijão tipo mulatinho no Submédio do Vale São Francisco. In: INOVAGRI INTERNATIONAL MEETING, 4.; CONGRESSO NACIONAL DE IRRIGAÇÃO E DRENAGEM, 26.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SALINIDADE, 3., 2017, Fortaleza. Anais... Fortaleza: INOVAGRI: ABID: UFC, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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124. | | CALGARO, M.; FARIA, L. C. de; MELO, L. C.; PINTO, J. M.; SIMOES, W. L.; ALVES, M. Produtividade de linhagens de feijão tipo mulatinho no Submédio do Vale São Francisco. In: INOVAGRI INTERNATIONAL MEETING, 4.; CONGRESSO NACIONAL DE IRRIGAÇÃO E DRENAGEM, 26.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SALINIDADE, 3., 2017, Fortaleza. Anais... Fortaleza: INOVAGRI: ABID: UFC, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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125. | | GONÇALVES, F. J.; WENDLAND, A.; PEREIRA, R. J.; PEREIRA, H. S.; FARIA, L. C. D.; MELO, L. C. Monitoramento da variabilidade patogênica de Colletotrichum lindemuthianum em regiões produtoras de feijão no Brasil. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 38, p. 764, ago. 2013. Suplemento. ref. 184-2. Edição dos Resumos do XLVI Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Ouro Preto, MG, ago. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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126. | | SANTOS, S. C.; FERRI, P. H.; SANTOS, M. R.; FARIA, L. C.; OLIVEIRA, I. P. de; THUNG, M. D. T. Multivariate characterization of bean varieties according to yield production, mineral and phenolic contents. Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 21, n. 10, p. 1917-1922, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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129. | | PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; FERREIRA, E. P. de B.; MERCANTE, F. M.; WENDLAND, A.; SOUZA, T. L. P. O. de. Common bean elite lines cultivated under nitrogen fertilization and inoculation with Rhizobium tropici. Ciência Rural, Santa Maria, v. 45, n. 12, p. 2168-2173, dez. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão. |
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130. | | FERREIRA, L. U.; MELO, P. G. S.; LOBO JUNIOR, M.; WENDLAND, A.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C.; SOUZA, T. L. P. O. Common bean white mold resistance sources identified by greenhouse screening in Brazil. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, Prosser, v. 57, p. 169-170, Mar. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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132. | | SOUZA, T. L. P. O.; PEREIRA, H. S.; FARIA, L. C.; WENDLAND, A.; COSTA, J. G. C.; DEL PELOSO, M. J.; ABREU, A. F. B.; MELO, L. C. Embrapa Common Bean Breeding Program: a current overview. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, Prosser, v. 55, p. 255-256, Mar. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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133. | | PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; DEL PELOSO, M. J.; CABRERA DIAZ, J. L.; COSTA, J. G. C. da; WENDLAND, A. Environmental stratification in trials of common beans in the rainy growing season, in the states of Paraná and Santa Catarina, Brazil. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, East Lansing, v. 52, p. 118-119, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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135. | | SILVA, F. de C.; PEREIRA, H. S.; MELO, P. G. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; SOUZA, T. L. P. O. de; WENDLAND, A. Estabilidade e adaptabilidade de linhagens elite de feijoeiro-comum carioca para teor de proteína e tempo de cocção. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 8., 2014, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2014. p. 103. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 306). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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136. | | MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; DEL PELOSO, M. J.; RAVA, C. A.; COSTA, J. G. C. da; NASCENTE, A. S. Estabilidade de genótipos de feijoeiro comum no ensaio sul brasileiro no estado de Goiás. In: REUNIÃO SUL-BRASILEIRA DE FEIJÃO, 8., 2006, Londrina. Anais. Londrina: IAPAR, 2006. p. 75-77. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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137. | | PONTES JÚNIOR, V. de A.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; COSTA, J. G. C.; PEREIRA, H. S.; WENDLAND, A.; DEL PELOSO, M. J. Estabilidade de genótipos de feijoeiro comum no Estado de Goiás para produtividade de grãos, ciclo 2005/2006. In: CONGRESSO DE PESQUISA, ENSINO E EXTENSÃO, 5., 2008, Goiânia. Produção do conhecimento e transformação social: anais... Goiânia: Universidade Federal de Goiás, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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138. | | PONTES JÚNIOR, V. de A.; MELO, L. C.; PEREIRA, H. S.; FARIA, L. C. de; COSTA, J. G. C.; WENDLAND, A.; DEL PELOSO, M. J. Estabilidade de genótipos de feijoeiro comum no Estado de Goiás para produtividade de grãos, ciclo 2007/2008. In: CONGRESSO DE PESQUISA, ENSINO E EXTENSÃO, 6., 2009, Goiânia. Ciência e desenvolvimento regional: anais... Goiânia: Universidade Federal de Goiás, 2009. p. 5023-5027. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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139. | | MELO, L. C.; PEREIRA, H. S.; FARIA, L. C. de; CABRERA DIAZ, J. L.; DEL PELOSO, M. J.; COSTA, J. G. C. da; RAVA, C. A.; WENDLAND, A. Estabilidade de genótipos de feijoeiro comum com grãos carioca no Centro-Sul do Brasil em 2003 e 2004. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 9., 2008, Campinas. Ciência e tecnologia na cadeia produtiva do feijão. Campinas: Instituto Agronômico, 2008. (IAC. Documentos, 85). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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140. | | PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; DEL PELOSO, M. J.; COSTA, J. G. C. da; RAVA, C. A.; WENDLAND, A. Estabilidade de genótipos de feijoeiro comum com grãos carioca na Região Central do Brasil nos anos de 2003/2004. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 9., 2008, Campinas. Ciência e tecnologia na cadeia produtiva do feijão. Campinas: Instituto Agronômico, 2008. (IAC. Documentos, 85). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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Registros recuperados : 747 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
06/02/2015 |
Data da última atualização: |
06/02/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SÁBER, M. L.; ANDREOTE, F. D.; KAVAMURA, V. N.; FRIGHETTO, R. T. S.; TAKETANI, R. G.; MELO, I. S. de. |
Afiliação: |
MIRIAN LOBO SABER, ESALQ-USP; FERNANDO DINI ANDREOTE, ESALQ-USP; VANESSA NESSNER KAVAMURA, ESALQ-USP; ROSA TOYOKO SHIRAISHI FRIGHETTO, CNPMA; RODRIGO GOUVEA TAKETANI; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA. |
Título: |
Effect of ultraviolet-B (UV-B) radiation on bacterial community in the soybean phyllosphere. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Microbiology Research, Sapele, v. 8, n. 31, p. 2916-2923, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The impact of ultraviolet-B (UV-B) radiation on the culturable and unculturable bacterial communities were studied in field experiments using soybean plants grown under increased UV-B (UV-B+), negative control (UV-B-) and solar UV-B. Sampling of leaves exposed to UV-B was performed in different developmental stages of the plant. The data obtained demonstrate that UV-B radiation did not alter the culturable and unculturable bacterial community. In contrast, culture independent analysis revealed major differences between cultivars for the stage of development (cultivation time) of the plants. Regarding the bacterial communities of the phyllosphere, it is possible to observe a similar behavior of the analyzed groups (Bacteria, ?-Proteobacteria, and Pseudomonas) on both cultivars (BRS-262 and IAC-100) according to the analyzed environmental factors (increased UV-B, negative control and solar UV-B). These results indicate that leaf surfaces are composed of epiphytic bacterial communities that have survival mechanisms of different environmental conditions, such as repair of DNA damage, pigmentation and production of exopolysaccharides (EPS). |
Palavras-Chave: |
Pigmented bacteria; Radiação ultravioleta; Survival; Ultraviolet-B. |
Thesagro: |
Bactéria; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Phyllosphere; Soybeans; Ultraviolet radiation. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117439/1/2014AP45.pdf
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Marc: |
LEADER 02016naa a2200289 a 4500 001 2008000 005 2015-02-06 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSÁBER, M. L. 245 $aEffect of ultraviolet-B (UV-B) radiation on bacterial community in the soybean phyllosphere.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAbstract: The impact of ultraviolet-B (UV-B) radiation on the culturable and unculturable bacterial communities were studied in field experiments using soybean plants grown under increased UV-B (UV-B+), negative control (UV-B-) and solar UV-B. Sampling of leaves exposed to UV-B was performed in different developmental stages of the plant. The data obtained demonstrate that UV-B radiation did not alter the culturable and unculturable bacterial community. In contrast, culture independent analysis revealed major differences between cultivars for the stage of development (cultivation time) of the plants. Regarding the bacterial communities of the phyllosphere, it is possible to observe a similar behavior of the analyzed groups (Bacteria, ?-Proteobacteria, and Pseudomonas) on both cultivars (BRS-262 and IAC-100) according to the analyzed environmental factors (increased UV-B, negative control and solar UV-B). These results indicate that leaf surfaces are composed of epiphytic bacterial communities that have survival mechanisms of different environmental conditions, such as repair of DNA damage, pigmentation and production of exopolysaccharides (EPS). 650 $aPhyllosphere 650 $aSoybeans 650 $aUltraviolet radiation 650 $aBactéria 650 $aSoja 653 $aPigmented bacteria 653 $aRadiação ultravioleta 653 $aSurvival 653 $aUltraviolet-B 700 1 $aANDREOTE, F. D. 700 1 $aKAVAMURA, V. N. 700 1 $aFRIGHETTO, R. T. S. 700 1 $aTAKETANI, R. G. 700 1 $aMELO, I. S. de 773 $tAfrican Journal of Microbiology Research, Sapele$gv. 8, n. 31, p. 2916-2923, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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